10 jaar SchaatsStatistieken.nl

10 jaar SchaatsStatistieken.nl

24 november 2017


Deze maand is de website SchaatsStatistieken.nl 10 jaar in de spreekwoordelijke lucht. Bedankt voor alle bezoek en hulp in het afgelopen decennium!

De site heet officieel al 10 jaar SchaatsStatistieken.nl, maar voor die tijd waren deze statistieken (gedeeltelijk) ook al online te vinden. Het begon allemaal in 2001 via een obscuurogend hetnet-domein account. In die tijd waren de uitslagen en records nog niet overzichtelijk verzameld, vandaar de neiging om het te verzamelen en organiseren. In 2005 stapte SchaatsStatistieken over op een eerste .nl-domeinadres, waar ook statistieken over andere sporten terug te vinden waren. Door de groeiende hoeveelheid data en het ontbreken van een koppeling tussen de gegevens om het geheel te organiseren, is er in 2007 besloten om alleen met het schaatsen verder te gaan op SchaatsStatistieken.nl.

Ook in die 10 jaar is er nog veel veranderd. In 2010 werden de gegevens pas voor het eerst gekoppeld via een database en de website kreeg een aantal keer een facelift. In de zomer van 2012 kreeg de site een uitgeklede Engelstalige versie (SpeedSkatingStats.com), waar voornamelijk ranglijsten en uitslagen terug te vinden zijn. Twitter en Facebook accounts volgden later.

In de afgelopen 10 jaar zijn er vele bezoekers geweest die informatie zochten, maar ook velen (familieleden van schaatsers, schaatsers zelf, journalisten, fanatieke schaatsvolgers en reguliere fans) die informatie deelden of verbeterden. Bedankt voor alle support!

/*